úterý 24. února 2015

Karobový puding s kokosem



Ingredience:
  • Karob
  • Kukuřičný škrob nebo kuzu
  • Voda, popř. rostlinné nebo obilné mléko
  • Kokos na posypání
  • Rozinky
  • Sladěnka, med, Panela (sušená třtinová šťáva)
Jestli jste někdy dělali klasický puding, a já pevně věřím, že ano, pak věřte, že je postup úplně stejný. Místo mléka přijde do hrnce voda, popř. rostlinné nebo obilné mléko, špetka soli, podle vlastní chuti dosladíme, přidáme předem proprané rozinky a pomalu přivedeme k varu. Mezitím si smícháme karob, kukuřičný škrob v množství odpovídající množství vody, důkladně promícháme ve studené vodě. Až se nám začne vařit sladká voda, přilijeme karob se škrobem a důkladně mícháme. Po zhoustnutí nalijeme do misek, ozdobíme kokosem a podáváme po vychladnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat