Takže jsme dneska byli na obědě na číně a nějak se to nepovedlo. Všechno bylo přesolený, obsluha nestíhala, nosili nám věci, co jsme nechtěli a co jsme chtěli, to nám nedonesli včas a tak. Takže nic moc nálada. Tak sem se rozhodla to večer trochu napravit a myslím, že se povedlo!
Soba nudle jsem koupila v LIDLU v rámci asijského týdne. Pro mě novinka, nechala jsem se zlákat na fakt, že se jedná o pohankové těstoviny. Bohužel LIDLová verze soba nudlí obsahuje pohanky jenom 15%, zbytek je pšenice, jaksi jsem to na obalu přehlídla:-( Ale pravé soba nudle jsou pohankové, takže doporučuji pohlídat si vždy obsah. My jsme nakonec chuťově byli velmi spokojeni, takže kdo se nevyhýbá cíleně lepku jako čert kříži, může zkusit i ty z LIDLu.
Ingredience:
- Soba nudle
- Tempeh
- Bílé fazole
- Brokolice
- Kukuřice
- Cibule
- Kukuřičný škrob
- Černé sezamové semínko
- Hroznové víno a srdíčkový salát na ozdobu
Postup:
Všechno si nakrájíme. Zatímco se podle návodu vaří nudle, tak do WOK pánve postupně sázíme cibulku, pak tempeh, až je orestováno, tak pokračujeme s brokolicí, kukuřicí, podlijeme vodou a necháme dusit pod pokličkou. Až vše změkne, přidáme předem uvařené fazole. Dochutíme umeoctem a sojovkou, zahustíme škrobem.
Na talíři ještě zeleninu posypeme černým sezamem a nudle můžeme zakápnout praženým sezamovým olejem na dokreslení asijské chuti. K tomu čerstvou zeleninku. Pár kuliček hroznového vína tomu dodá šťávu.
Žádné komentáře:
Okomentovat