pondělí 16. února 2015

Brusinkovo-petrželová omáčka s rýží


Dostala jsem k svátku výborný dárek - svačinkové pytlíky s brusinkami a kešu oříšky. Tímto velice děkuji dárci. Jeden pytlík jsme schroustali u filmy, druhý jsem se rozhodla využít při večeři a vytvořit tak sladko-kyselou variantu dušené zeleniny. Když mám chuť na sladké, není nic lepšího než jí uspokojit sladko-slanou večeří.

Ingredience:

  • Rýže nebo jakákoliv jiná obilnina jako příloha
  • Fialová cibule
  • Kořen petržele
  • Brusinky
  • Kešu (předem namočené, cca 1 hodina předem by měla na změknutí stačit)
  • Kukuřičný škrob nebo Kuzu
  • Ledový salát, ředkvičky nebo okurka hadovka na ozdobení
  • Hrst naklíčené směsi (řeřicha, hořčičné semínko, alfa alfa)

Postup:

Přílohu si uvaříme dle návodu.

Nakrájíme si zeleninu a postupně přidáváme do WOKu v pořádí - cibulka, petržel, brusinky a kešu. Všechno necháme podusit do změknutí. Podotýkám, že brusinky a kešu je dobré si nechat tak hodinu předem namočené, první vodu hned slít kvůli omytí nečistot, plísní a oxidu siřičitého.

Po změknutí zahustíme kukuřičným škrobem nebo kuzu a podáváme nazdobené s čerstvou zeleninou a naklíčenou směsí.

Žádné komentáře:

Okomentovat