pondělí 16. února 2015

Fialové rizoto


Protože jsem zrovna po úraze chabrus na nohy, vaří mi manžel a vznikají tak neskutečné delikatesy, takže se musím podělit tentokrát o geniální kombinací chutí a barev z kuchařského pera mého chotě.

Ingredience:

  • Celozrnná rýže
  • Červené zelí
  • Cibulka
  • Pórek, popř. jakákoliv kořenová zelenina dle chuti
  • Zelené naložené olivy (ideálně kvalitní ve skle, chuťově jsou lepší než ty v plechovce)
  • Lněné semínko
  • Sůl, voda z oliv na dochucení
  • Saturejka
  • Ledový salát, ředkvička, rukola na ozdobení
Postup:

Uvaříme si podle návodu rýži. Mezitím postupně ve WOKu smažíme cibulku, poté přidáme pórek, červené zelí nakrájené na drobno. Dochutíme vodou z oliv , saturejkou nebo nemusíme dochucovat vůbec - olivy dodají jídlu i tak výraznou chuť. Podusíme, podlijeme vodou a necháme podusit do změknutí. Přidáme olivy nakrájené na kolečka.

Do hotové směsi přidáme rýži a lněné semínko. Červené zelí nám krásně obarví rýži na fialovo. Lněné semínkou vytvoří gel, který všechny ingredience spojí.

Podáváme na listech ledového salátu, obložené ředkvičkou a s trochou rukoly.

Žádné komentáře:

Okomentovat