Protože jsem zrovna po úraze chabrus na nohy, vaří mi manžel a vznikají tak neskutečné delikatesy, takže se musím podělit tentokrát o geniální kombinací chutí a barev z kuchařského pera mého chotě.
Ingredience:
- Celozrnná rýže
- Červené zelí
- Cibulka
- Pórek, popř. jakákoliv kořenová zelenina dle chuti
- Zelené naložené olivy (ideálně kvalitní ve skle, chuťově jsou lepší než ty v plechovce)
- Lněné semínko
- Sůl, voda z oliv na dochucení
- Saturejka
- Ledový salát, ředkvička, rukola na ozdobení
Postup:
Uvaříme si podle návodu rýži. Mezitím postupně ve WOKu smažíme cibulku, poté přidáme pórek, červené zelí nakrájené na drobno. Dochutíme vodou z oliv , saturejkou nebo nemusíme dochucovat vůbec - olivy dodají jídlu i tak výraznou chuť. Podusíme, podlijeme vodou a necháme podusit do změknutí. Přidáme olivy nakrájené na kolečka.
Do hotové směsi přidáme rýži a lněné semínko. Červené zelí nám krásně obarví rýži na fialovo. Lněné semínkou vytvoří gel, který všechny ingredience spojí.
Podáváme na listech ledového salátu, obložené ředkvičkou a s trochou rukoly.
Žádné komentáře:
Okomentovat