pondělí 23. února 2015

Jáhlové "muffiny" s rybízovým čepcem


Takže je potřeba zlikvidovat zásoby v mražáku. Letos se urodilo hodně rybízu, takže šup sem s dalším rybízovým dezertem. Na rybízu je super ta kontrastní kyselá chuť pro ty, co netouží po čistě sladké chuti, ale mají to rádi s kontrastem.
Jedná se opět o nepečený dezert. Velkou výhodou nepečených dezertů je fakt, že jsou lépe stravitelné a taky méně náročné na energii při výrobě:-)

Ingredience:
  • Jáhly
  • Drcené lněné semínko
  • Rybíz nebo jakékoliv bobulovité ovoce
  • Kukuřičný škrob
  • Sladěnka, med, cukrová třina (zkrátka jak to kdo má rád)
Postup:

Jáhly uvaříme do měkka a na závěr k nim přimícháme nadrcené lněné semínko, špetku soli a sladěnku. Ještě teplé nastrkáme do formy na muffiny (cca do půly formičky). Necháme vystydnout.

Rybíz povaříme se špetkou soli, přidáme lžíci medu nebo sladěnky a chvilku vaříme. Na závěr přidáme kukuřičný škrob tak, aby nám vznikla konzistence hustší než puding (prostě zkusmo přidáváte škrob tak, dokud vám to nezhoustne jak se patří). Hotovou teplou směs rovnou lijeme na jáhlový základ. Necháme vystydnout a můžeme podávat.



Výborné na svačinu, pro návštěvy, na snídani nebo do krabičky s sebou na cesty.

4 komentáře:

  1. jé děkuji za milý komentář u mě na blogu zdravejist.blogspot.com
    Konečně nějaký opravdu zdravý blog!!! Sem budu chodit často :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jinak k receptu... dělám podobně. ráno si uvařím jáhlovou kaši a co nesním to promíchám s ovocem (buď syrové nebo krátce podušené) a napěchuji do formičky a beru to jako svačinku :-)

      Vymazat
    2. Každá návštěva je u mě srdečně vítaná:-) Budu ráda i za každou radu na zlepšení nebo za inspiraci.

      Vymazat
  2. Teda to je naprosto geniálně jednoduché a přitom elegantní řešení svačin, s těmi mám největší problém, tak moc díky za tip, určitě brzy vyzkouším!

    OdpovědětVymazat