Protože se to tady jmenuje Čočka Čočkovitá, říkala jsem si, že je potřeba dostát jménu a konečně sem lupnout nějaký ten receptík s čočkou. Takže sem se ráno vzbudila a manžel už měl uvařenou hromadu čočky, tak sem se dala do toho.
Ingredience:
- Čočka
- Vývar z čočky
- Cibulka
- Pórek
- Květák
- Kukuřice
- Umeocet
- Misopasta
- Lněné semínko
Čočku si uvaříme ideálně ve větším množství předem. Kvůli lepší stravitelnosti a dodání minerálů doporučuji luštěniny vždy vařit s mořskou řasou. K čočce se výborně hodí Hiziki (i když podle mě se Hiziko hodí úplně ke všemu:-)Vodu z vaření neslíváme, necháme si na podlití zeleniny.
Nakrájíme si na jemnou zeleninku dle zásob a chuti. Postupně sypeme do kastrolu v pořádí, aby se nám všechno pěkně osmahnulo. Cibulka, pórek, květák, kukuřice. Osmahnutou zeleninu podlejeme horkou vodou z vaření čočky (nebo zeleninovým vývarem, ale to už se ochuzujete o spoustu chuti). Přidáme na závěr čočku v množství takovém, že na jednoho strávníka připadnou max. dvě lžíce luštěniny. Vaříme chvilku a nasypame ještě nadrcené lněné semínko. Dochutíme Misopastou a Umeoctem.
Na talíři jako vždy ozdobíme troškou čerstvé zeleniny (já miluju třeba polníček, to je takový sympatický jedlý plevel).
Žádné komentáře:
Okomentovat