neděle 15. února 2015

Švestkovo-makové raw rolky


Protože je topná sezóna a máme doma hodně sušeného ovoce a zároveň namletého máku, který by se neměl příliš dlouho skladovat, tak sem se pustila do raw receptu. Pokud máte doma topení, stačí rozmixovat, natřít a nechat usušit. 

Výhodou těchto raw placiček je fakt, že se jen tak nezkazí, díky máku jsou nabité vápníkem, můžete si je vzít s sebou na svačinu nebo s nimi ohromit návštěvu, protože nejenom že famózně chutnají, ale i vypadají.
Tak s chutí do toho!

Ingredience:

  • sušené švestky
  • rozinky
  • mletý mák
  • jablečná přesnídávka
  • sůl

Postup:

1) Švestky a rozinky si předem propláchnete horkou vodou (kvůli omytí případných plísní, nečistot, oxidu siřičitého), proplachovací vodu slijete (lepší je postup zopakovat aspoň 2x), poté necháme v horké vodě chvíli odstát tak, aby ingredience změkli.

2) Po změknutí rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou hmotu.Přidáme pár lžic jablečné přesnídávky podle uvážení (konzistence nesmí být ani moc hutná, ani tekutá). Přesnídávku přidáváme právě kvůli tomu, abychom mohli vzniklou hmotu namazat bez problémů na papír.

3) Na závěr dochutíme špetkou soli a namletým mákem, opět množství dle vlastního uvážení.

4) Vzniklou směs naneseme v tenké vrstvě na pečící papír, v šířce vašeho topení. Placka by neměla být příliš tlustá, ale neměla by ani prosvítat. Dáme sušit na topení. Sušíme minimálně 24 hodin (záleží, jak moc vám to topí:-)



5) Usušenou placku odlepíme od papíru a nůžkami nastříháme na tenčí proužky. Poté proužky smotáme do ruliček podle vlastního uvážení. Pokud ruličky nedrží pohromadě, stačí je na hodinu nechat propíchnuté ostrým párátkem, pak už tvar držet budou.


6) Podáváme!


Žádné komentáře:

Okomentovat