čtvrtek 26. března 2015

Rýže s zeleninou po thajsku

Tákže, koho by zajímalo, proč tak dlouho nepřibyl žádný recept, pak vězte, že jsme se s rodinou přesunuli na nějakou dobu do Thajska. Důvodů spousta, ale co je hlavní, konečně tady mám k dispozici kuchyň, takže už se nemusíme vláčet jenom po restauracích a můžu se opět chopit pánve a jdeme na to!

Ingredience:
  • Rýže
  • Fazole
  • Mrkev
  • Okurka hadovka (ano, opravdu, budeme vařit z okurek:-)
  • Cibule
  • Rajče (kdo snese)
  • Kešu oříšky
  • Omáčka Tamari
  • Limetka
Postup:

Rýži si uvaříme zvlášť podle návodu.

Zeleninu si nakrájíme. Připravíme si WOK pánev, nalejeme na dno trochu olivového oleje a postupně dáváme do WOK pánve zeleninu v tomto pořadí:
cibulka, mrkev, okurka, rajče. Každou várku zeleniny posolíme špetičkou soli. Nakonec přidáme předem uvařené fazole (popř. můžete dát fazole z plechovky, pro jednou se nic nestane, ale pravidlem by to být rozhodně nemělo.)

Dochutíme vymačkanou šťávou z limetky. Na talíři podáváme s trochou kešu ořechů. V ideálním případě by měly být pražené, ale přiznám se, že netuším, jestli jsou v Čechách k sehnání.

Každopádně dobrou chuť přeji z Thajska!

2 komentáře:

  1. Gratuluji k novému životnímu kroku a těším se na pořádnou dávku receptů O:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Díky! Trochu to zatím s vařením vázne, zatím chodíme po restauacích a čerpám inspiraci nebo vařím hlavně večer a fotky s bleskem jsou vizuálně k ničemu, ale chystám se na kurzy vaření, tak pak budu psát recepty s asijským nádechem snad častěji:-)

    OdpovědětVymazat