Ingredience:
- Rýže
- Fazole
- Mrkev
- Okurka hadovka (ano, opravdu, budeme vařit z okurek:-)
- Cibule
- Rajče (kdo snese)
- Kešu oříšky
- Omáčka Tamari
- Limetka
Rýži si uvaříme zvlášť podle návodu.
Zeleninu si nakrájíme. Připravíme si WOK pánev, nalejeme na dno trochu olivového oleje a postupně dáváme do WOK pánve zeleninu v tomto pořadí:
cibulka, mrkev, okurka, rajče. Každou várku zeleniny posolíme špetičkou soli. Nakonec přidáme předem uvařené fazole (popř. můžete dát fazole z plechovky, pro jednou se nic nestane, ale pravidlem by to být rozhodně nemělo.)
Dochutíme vymačkanou šťávou z limetky. Na talíři podáváme s trochou kešu ořechů. V ideálním případě by měly být pražené, ale přiznám se, že netuším, jestli jsou v Čechách k sehnání.
Každopádně dobrou chuť přeji z Thajska!
Gratuluji k novému životnímu kroku a těším se na pořádnou dávku receptů O:-))
OdpovědětVymazatDíky! Trochu to zatím s vařením vázne, zatím chodíme po restauacích a čerpám inspiraci nebo vařím hlavně večer a fotky s bleskem jsou vizuálně k ničemu, ale chystám se na kurzy vaření, tak pak budu psát recepty s asijským nádechem snad častěji:-)
OdpovědětVymazat