Ingredience:
- Rýže
- Kukučice
- Brokolice
- Cibule
- Kešu oříšky
- Mungo (naklíčené)
- Čínské zelí
- Kuzu nebo kukuřičný škrob
- Umeocet, Shoyu omáčka
Uvaříme rýži, klasika:-) Předem si naklíčíme mungo (ideálně dva dny předem).
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky, přidáme k cibulce hrst kešu oříšků (předem propláchnutých horkou vodou) necháme společně smažit na oleji, posolíme a občas zamícháme, aby se nám oříšky nepřipálily. Mezitím si očistíme brokolici, a rozdělíme na malé růžičky. Až bude cibulka pěkně osmahnutá, přidáme brokolici a na závěr kukuřici. Osmahnutou směs zahustíme kuzu nebo kukuřičným škrobem, dochutíme.
Na talíři podáváme s jednou lžící naklíčených mungo fazolek, s čínským zelím a ideálně i se lžicí kvašeného zelí (na obrázku chybí, my tady nemáme bohužel k dispozici:-/
Přeji dobrou chuť a brzy zase na viděnou!
Jednoduchý, ale přesto věřím, že výborný oběd, děkuji za inspiraci :) To cestování po Asii vám závidím, moc si to užijte O:-) (a třeba se budu těšit i na nějaký článek jak jste se stravovali při cestách, to by bylo moc fajn :))) )
OdpovědětVymazat