úterý 28. dubna 2015

Rýže se zeleninou a mungo klíčky

Na nějakou dobu se teď odmlčím, protože se chystáme trochu cestovat po Asii. Ještě předtím ale jeden receptíček na jednoduchý lehký, ale plnohodnotný oběd, po kterém se vám nebudou klížit oči, ale budete se cítit báječně (jak konstatoval můj muž:-)

Ingredience:
  • Rýže
  • Kukučice
  • Brokolice
  • Cibule
  • Kešu oříšky
  • Mungo (naklíčené)
  • Čínské zelí
  • Kuzu nebo kukuřičný škrob
  • Umeocet, Shoyu omáčka
Postup:

Uvaříme rýži, klasika:-) Předem si naklíčíme mungo (ideálně dva dny předem).

Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky, přidáme k cibulce hrst kešu oříšků (předem propláchnutých horkou vodou) necháme společně smažit na oleji, posolíme a občas zamícháme, aby se nám oříšky nepřipálily. Mezitím si očistíme brokolici, a rozdělíme na malé růžičky. Až bude cibulka pěkně osmahnutá, přidáme brokolici a na závěr kukuřici. Osmahnutou směs zahustíme kuzu nebo kukuřičným škrobem, dochutíme.

Na talíři podáváme s jednou lžící naklíčených mungo fazolek, s čínským zelím a ideálně i se lžicí kvašeného zelí (na obrázku chybí, my tady nemáme bohužel k dispozici:-/

Přeji dobrou chuť a brzy zase na viděnou!

1 komentář:

  1. Jednoduchý, ale přesto věřím, že výborný oběd, děkuji za inspiraci :) To cestování po Asii vám závidím, moc si to užijte O:-) (a třeba se budu těšit i na nějaký článek jak jste se stravovali při cestách, to by bylo moc fajn :))) )

    OdpovědětVymazat